kl. 10:00-14:00 med pause (100 kr.)

Lene Langballe har studeret blokfløjte på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Vicki Boeckman og på Civica Scuola i Milano hos Pedro Memelsdorff med afsluttende diplom i 1997. Videre studier i blokfløjte hos Conrad Steinmann og zink hos Bruce Dickey på Schola Cantorum Basiliensis med solistdiplom i 2002. Yderligere specialisering med zink i Paris hos Jean Tubery og William Dongois. 

Hun har aktiv koncertaktivitet som blokfløjtenist og zinkenist i samarbejde med Europa’s førende ensembler for tidlig musik og er en efterspurgt zinkenist i både ind- og udland.

I Danmark har hun grundet trioen “Festa Musicale”, der var prisvinder ved P2’s Kammermusik Konkurrence i 2002. Fra 2003 var hun aktiv med “Authentia”, et ensemble specialiseret i musik fra renæssance og barok. Authentia indspillede i 2012 en cd med det berømte Compenius Orgel på Frederiksborg Slot. 

En række cd-optagelser med både danske og udenlandske ensembler, herunder dvd’er med optagelser fra danske slotte og optræden på DR1 og 2. Hun samarbejder med Concerto Copenhagen, Ars Nova, Serikon (SE), Barrokanerne (NO) m.fl.

Siden 2016 er hun aktiv med Ensemble Blackguard med koncerter i Lithauen, Tyskland og USA. 

I 2017 indspillede hun J. M.  Hotteterre’s Premiere Livre med fløjtesuiter i samarbejde med cembalisten Ketil Haugsand og cellisten Helle Sørensen. Sammen med organisten Anne Kirstine Mathiesen har Lene dannet duoen BarokBureauet, der har aktiv koncertaktivitet og i dec. 2020 udkom med en indspilning af Vivaldi’s opus 10.

Lene er stifter af blæserensemblet Scandinavian Cornetts and Sackbuts, der er i sin opstart med planer om bredt samarbejde i Norden.

Hun har undervist på MGK på Guldborgsund Musikskole og på Skt. Annæ Gymnasium og er siden 2004 ansat som underviser på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


https://www.lenelangballe.com/