Eftermiddagskoncert: BarokBureauet / Lene Langballe & Anne Kirstine Mathiesen – KU.BE, Frederiksberg
Lørdag den 2. oktober kl. 16:00
Entre: 100 kr.
Køb billet her

At danse har altid været en stor del af selskabslivet, ikke mindst på herregårdene. Traditionen bød, at der var ansat en dansemester til at lede dansen, og til at uddanne de unge adelige og styre dansen ved festerne, som der var mange af. Disse dansemestre rejse ofte rundt og tog ophold i perioder på de forskellige herregårde, hvilket også gjaldt John Playford, der i 1651 udgav sin dansemanual The English Dancing Master. Den blev så populær, at den kom i adskillige udgaver efterfølgende med ændringer og tilføjelser. Samlingen af danse er et fantastisk tidsbillede af dansekulturen på herregårdene, men også ved hoffet, da den særlige engelske “Masque – tradition” også byggede meget på danse og mindre satser, der kunne sammensættes til stort anlagte forestillinger, hvor hele hoffet deltog – også de kongelige.

Antonio Vivaldi har i sin opus 10 skrevet 6 koncerter for fløjte, og vi præsenterer her en af de mest ikoniske, nemlig “La Notte”, der er en musikalsk rejse gennem natten med dens mørke, onde drømme, lette søvn og i det hele taget lader fantasien få frit spil.

Koncert No. 6 er mere traditionel med sine 3 satser, hurtig – langsom – hurtig, og vi har valgt at transponere den, så en ligger godt for en sopranblokfløjte.

Velkommen til dans!