Blokfløjtefestival: Trup den Høje fløjte 
KU.BE, Frederiksberg
Lørdag d. 5. oktober kl. 13:00
Egnet fra 3 år
Entre: 40 kr./person over 3 år

Børneforestilling med Marit Ernst Bock (blokfløjtenist) & Signe Gravlund Thomsen (skuespiller)

Køb billetter her

Nils Holgerssons forunderlige rejse

“Den forunderlige rejse” er en musikforestilling, frit efter Selma Lagerlöfs fortælling om Nils Holgersson, der rejste afsted i Tommeltot-størrelse med vildgæssene gennem Sverige.

Tilhørerne bliver ført ind i et berettende musikalsk univers fyldt med små drillerier, store venskaber, lurende farer og spændende eventyr. Over land, vand og himmel går rejsen … og gennem os selv. Det ældgamle og evigtgyldige eventyr: rejsen for at finde sig selv.
Vi lader Selmas ord forføre os, musikken lokker os til indlevelse, vi genskaber bogens mest fortryllende billeder via magisk fløjten, akrobatisk styltedans, og ny-opstandne karakterer fra Selmas univers.

Musikken er hentet både fra middelalderen, 1800- og 1900-tallet og improvisation i nuet. Karaktererne er selvfølgelig Nils, gåsen Mårten, ræven Smirre og den gamle kloge ravn Bataki.

I et møde mellem en blokfløjtenist fra den klassiske verden og en styltegænger af en helt anden verden opstår musikken i nye, sansemættede former.

Signe på stylter og Marit på blokfløjter indfinder sig i koncertrummet, og indtager dette med masser af lyd og billede. Alt i rummet har relevans for sanserne. De to medvirkendes som publikums. En cocktail opstår; klassiske værker fra blokfløjtens repertoire blandes med dramatiske effekter og bevægelser på stylter.

Et fælles ønske om at fortælle historier og fremkalde hele følelsesregistre efter forgodtbefindende. Heraf voksede dette frugtbare sammenstød mellem to verdener, der normalt er adskilt ligeså meget som gade og koncertsal, men som alligevel i høj grad handler om det samme. De optrædende har det samme på hjerte; nærhed til publikum, glæden til både eufori, vildskab og sorg, men har hver sin måde at berette på.

De to performere har ladet sig inspirere af den ældgamle sammensætning af musiker og gøgler; i middelalderen en uundværlig del af livet og et lyspunkt i hver en vrå. Disse menneskers evne til at fornøje og forundre folk og at fremkalde store følelser på skift af både glæde, angst, jalousi og vrede. Gøglerne var altid tæt på publikum og kunne mærke alles behov. Det var liv, der udspillede sig lige foran næsen på alle.

http://www.marit-eb.dk/stylter.htm