kl. 10:00-14:00 (200 kr.)

Juho Myllyä (*1996, Helsinki) er blokfløjtenist, guitarist, sanger og sangskriver. Han har studeret blokfløjte ved Jorge Isaac på konservatoriet i Amsterdam, hvor han dimitterede som kandidat i 2020. Derudover har han deltaget i mange internationale masterclass og fået inspiration fra blandt andre Pierre Hamon, Pedro Memelsdorff, Kees Boeke, Walter van Hauwe, Antonio Politano, Erik Bosgraaf, Peter Holtslag og Corina Marti.

Juho spiller med det verdenskendte renæssance blokfløjteensemble The Royal Wind Music. I det finske ensemble Gamut! er Juho i konstant søgen efter nye måder at udføre tidlig musik på gennem en fusion af middelalder og renæssance musik, folkemusik, improvisation og elektronik. Han er stifter af Ugly Pug, et ensemble dedikeret til fremførelse af ny musik på tidlige instrumenter samt Contactus, et musikalsk kollektiv, der viser en hengivenhed for det tidlige repertoire – middelalder og tidlig renæssancemusik.
Juho har også optrådt solo på steder som det prestigefyldte Concertgebouw Amsterdam.

I august 2016 vandt Juho den tidlige musikkonkurrence i Norden og Østersøen 2016, som medførte en række invitationer til koncerter i NORDEMs medlemsfestivaler med ensemble Contactus. I 2019 var Contactus en af de to vindere af den internationale Van Wassenaer konkurrence, der blev afholdt på Utrect Early Music Festival og fik tildelt juryprisen: en koncerttour i sæsonen af Utrect Early Music Festival og AVROTROS radioprisen.

Juho stræber efter fordomsfri musik på tværs af stilarter og alsidighed uanset pålagte genreklassifikationer. Han føler sig lidenskabelig for det tidlige repertoire, middelalder- og renæssancemusik, men er dog især interesseret i blokfløjtens utallige muligheder indenfor nutidig musik og at arbejde med komponister med et stadigt voksende antal nye værker skrevet til og uropført af ham. Jazz, fusion, rock, prog, eksperimentel, elektroakustisk, live elektronik, soundtrack og filmmusik er en integreret del af hans musikalske landskab. I løbet at sine studier på Amsterdam konservatorie studerede Juho elektriskguitar med Hans Kunneman og er aktiv rockmusiker. Han er guitarist, sanger og sangskriver for det progressive alternative rockband Burntfield. Deres debutalbum “Hereafter” blev udgivet på verdensplan i maj 2018 på Progressive Gears Records og fik positive anmeldelser af både pressen og radioen.

http://juhomyllyla.com/